Cirko pacientas

Kodėl?

Cirko dirbtuves “RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai” veda sanatorijose, sutrikusios raidos centruose, specialiosiose mokyklose. Pagrindinis tikslas - ilgalaikį gydymo procesą išgyvenantiems ir reabilitacijoje sveikstantiems vaikams sudaryti galimybę pademonstruoti ir atrasti savo talentus, per kūrybinį-edukacinį procesą tobulinti bendravimo ir meninius įgūdžius. 

Cirko dirbtuvės mažuosius ištraukia iš sąlyginai pasyvios rolės.

4-ioms dienoms vaikai kartu su klounais pasineria į įspūdingą cirko pasaulį

Tris dienas vaikai, padedami aktorių-klounų, mokosi cirko subtilybių ir ketvirtą dieną pristato pasirodymą bendruomenės nariams: tėveliams, gydytojams, sanatorijos personalui. Pasirodymas ir plojimai stiprina vaikų pasitikėjimą savimi. Vaikai savo kailiu patiria, koks tas pasiekto tikslo jausmas, ir tai tampa motyvacija stengtis ateityje.

Pagaliau vaikai atsiduria dėmesio centre ne dėl traumos ar ligos, o dėl savo talentų. Kantrumas ir atkaklumas praktikuojami žaidimo forma, todėl vaikams lengva mėgautis procesu.

* Programą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Kaip tai veikia?

Dirbtuvių pradžioje vaikai skatinami išmėginti viską ir atrasti savo stiprybes ir talentus: magija, žongliravimas, akrobatika ar klounada? Viskas tampa įmanoma su klounų pagalba! RAUDONŲ NOSIŲ klounai padeda vaikams jautriai ir empatiškai, atsižvelgadami į jų fizinę buklę ir galimybes.

Sugipsuota koja ar ramentas po ranka – visi gali dalyvauti!

Cirko dirbtuvių kulminacija – pasirodymas tėvams ir sanatorijos personalui. Sanatorija tampa scena, o pacientai tampa cirko arenos žavaigždėmis!

Vaikai įgauna daugiau pasitikėjimo, sukuria naujus draugystės ryšius, išmoksta smagių triuklų, kuriais gali dalintis su draugais ir taip lengviau sugrįžti į kasdienę savo aplinką. 

*Programą dalinai finansuoja Lietuvos kultūros taryba

 

Kitos programos vaikams

"RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai" reguliariai lanko sergančius mažuosius šalies vaikų ligoninėse. Žaismingas ir teatralizuotas klounų bendravimas turi terapinį poveikį ir padeda mažiesiems pacientams greičiau sveikti!
„Keliaujantis klounų orkestras“ - unikalus muzikinis spektaklis proto ar kompleksinių negalių bei raidos sutrikimų turintiems vaikams. Spektaklio metodika padeda vaikams atsipalaiduoti, lavinti jų vaizduotę bei išreikšti emocijas per garsus, lytėjimą ir judesį.

Jei turite klausimų - susisiekite!

Simona Nemeikšytė
Programų vadovė
T: +37065782534
abaton-monitoring