Reguliarūs vizitai vaikų ligoninėse

Kodėl?

Laikas praleistas ligoninėje nėra malonus patyrimas nei vienam vaikui. Mažiesiems skauda, būna baisu, nuobodu, čia jie dažnai jaučiasi vieniši. Operacijos, apžiūros ir gydymas tampa nauja rutina, o vaikai juk mieliau leistų laiką namuose su artimaisiais ar su draugais žaidimų aikštelėje.

Nepaisant to, kad paciento priežiūra yra puiki, ligoninės personalas dažniausiai turi labai mažai laiko pasirūpinti ir vaiko emocine gerove. Štai čia ir pasirodo “RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai”.


Specialiai paruošti aktoriai-klounai turi vienintelį tikslą – suteikti vaikui teigiamų emocijų ir taip nukreipti dėmesį nuo ligos. Klounų apsilankymai paveikia ne tik mažuosius pacientus. Vaikų artimiesiems ir ligoninės personalui jie taip pat suteikia lengvumo ir džiaugsmo akimirkų...

Kaip tai veikia?

Kiekvienas mažasis pacientas nusprendžia, ar nori, kad į palatą užeitų klounai. Aplinkoje, kur viskas už vaiką nusprendžiama: kada valgyti, kada atlikti procedūras, kada miegoti... vaiko sprendimas įsileisti klounus ar ne – gali būti didžiausias dienos laimėjimas. Gavę mažųjų leidimą, klounai užeina subtiliai ir su empatija. Jie siekia išsklaidyti baimes ir pakviesti į žaismingą improvizuotą pasaulį, kur niekas neserga. Klounai kiekviename skyriuje aptaria vaikų bukles su medicinos personalu ir tiksliai žino, kaip prie jų prieiti nepakenkiant.

Kai ateina gydytojai klounai – kontrolę perima vaikai!

Kai ateina klounai, vaikai neturi gulėti ramiai, neturi miegoti ar kalbėti apie savo ligą. Jiems nereikia būti niekuo kitu, tik vaiku. Vaikas sprendžia ir viskas yra įmanoma: jaudinantis slėpynių žaidimas, magiški triukai su raudona nosimi, keistas, bet linksmas muzikinis duetas, improvizuotas futbolas su popierinėmis servetėlėmis, kelionė aplink pasaulį, o gal net į mėnulį. Ligoninės palata virsta žaidimų aikštele su neribotomis galimybėmis.

Gydytojai klounai padeda bent trumpam pamiršti ligoninės kasdienybę ir palydi vaikus į vaikišką pasaulį kupiną džiaugsmo ir gyvybingumo.

Kada ir kur?

Mūsų tikslas, kad kiekvienas sergantis vaikas sulauktų asmeninio gydytojų klounų vizito bent kartą ar du per savaitę!

Taisyklės

AKTYVUOTI
GOOGLE ŽEMĖLAPIAI

Kitos vaikams skirtos programos

„Keliaujantis klounų orkestras“ - unikalus muzikinis spektaklis proto ar kompleksinių negalių bei raidos sutrikimų turintiems vaikams. Spektaklio metodika padeda vaikams atsipalaiduoti, lavinti jų vaizduotę bei išreikšti emocijas per garsus, lytėjimą ir judesį.
Programa „Cirko pacientas“ - tai 4 dienų cirko kūrybinės dirbtuvės sanatorijoje besigydantiems vaikams. Tris dienas vaikai, padedami aktorių klounų, mokosi cirko subtilybių ir ketvirtą dieną pristato pasirodymą bendruomenės nariams.

Jei turite klausimų - susisiekite!

Simona Nemeikšytė
Programų vadovė
T: +37065782534
abaton-monitoring