Programos vaikams

"RAUDONOS NOSYS" suteikia vaikams gerų emocijų kai jiems to reikia labiausiai

Vaikas yra vaikas, net jei jis serga, susiduria su rimtais sveikatos sutrikimais ar turi specialiųjų poreikių.

Kiekvienas vaikas atranda pasaulį per žaidimą ir tuo pačiu mokosi socialinių įgūdžių. Žaisdamas vaikas patenkina smalsumą, mokosi pasitikėti savimi, kuria be rūpesčių ir džiaugsmingai. Šiais principais remiasi ir “RAUDONŲ NOSIŲ” veiklos metodai.

Gydytojai klounai lankydami mažuosius pacientus įtraukia juos į improvizuotą žaidimą, taip primindami, kad nepaisant ligos ar negalios, jie yra vaikai, o vaikai turi teisę žaisti.

Kodėl klounas?

  • Vaikai dažnai klounus priima kaip sau lygius draugus, nes turi daug panašumų.
  • Kaip ir vaikai klounai leidžia sau kristi žemyn ir kilti aukštyn, nes tai natūralus gyvenimo ciklas. Dar daugiau, klounai parodo, kad klaida gali būti ne tik naudinga patirtis, bet ir smagus nutikimas.
  • Klounas kaip ir vaikas yra smalsus, naivus ir atviras viskam, ką sutinka savo kelyje. Jis besąlygiškai nuoširdus ir nieko nesitiki iš kitų. Į pasaulį jis žvelgia  širdimi, priima viską taip, kaip yra.

Klounai į ligoninės kasdienybę atneša atradimų džiaugsmą, netikėtumų ir laimės akimirkų

Klounas turi neišvengiamą privalumą - laisvę kvailioti!

Jis gali sau leisti juokauti ir krėsti pokštus visur ir visada. Klounas leidžia sau apeiti tam tikrus suvaržymus, kuriuos apeiti kartais norime visi, bet nedrįstame. Gydytojas klounas būdamas subtilus ir jautrus laikosi griežtų ligoninės taisyklių ir visgi randa būdų kaip praskaidrinti ligoninės kasdienybę.

Nerimas, baimės, skausmas – pamirštami

Tai vertina ne tik vaikai, bet ir tėvai, gydytojai, ligoninės personalas, mokytojai.

Vaikams skirtos programos

„Keliaujantis klounų orkestras“ - unikalus muzikinis spektaklis proto ar kompleksinių negalių bei raidos sutrikimų turintiems vaikams. Spektaklio metodika padeda vaikams atsipalaiduoti, lavinti jų vaizduotę bei išreikšti emocijas per garsus, lytėjimą ir judesį.
"RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai" reguliariai lanko sergančius mažuosius šalies vaikų ligoninėse. Žaismingas ir teatralizuotas klounų bendravimas turi terapinį poveikį ir padeda mažiesiems pacientams greičiau sveikti!
Programa „Cirko pacientas“ - tai 4 dienų cirko kūrybinės dirbtuvės sanatorijoje besigydantiems vaikams. Tris dienas vaikai, padedami aktorių klounų, mokosi cirko subtilybių ir ketvirtą dieną pristato pasirodymą bendruomenės nariams.
,,Skubi Šypsena'' (angl. ,,Emergency Smile'' ) - Tarptautinė Red Noses International sukurta programa skirta reaguoti į ekstremalias situacijas, susiklosčiusias pasaulyje ir teikti emocinę ir psichosocialinę pagalbą nuo karinių krizių, stichinių nelaimių nukentėjusių šalių gyventojams.

Jei turite klausimų dėl mūsų vykdomų programų vaikams - susisiekite!

Simona Nemeikšytė
Programų vadovė
T: +37065782534
abaton-monitoring