Istorija

RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai Lietuvoje nuo 2010 metų

Viskas prasidėjo 2010 m., kuomet mūsų steigėjos Indrė Vileitė bei Viltautė Žemelytė būdamos dar studentės sugalvojo projektą, kurio tikslas - meninėmis priemonėmis praskaidrinti sergančiųjų kasdienybę. Pirmieji aktorių savanorių vizitai vyko Vilniuje, Vaikų ligoninėje Santariškėse. 

Iškart tapo akivaizdu, kad tai negali sustoti...

Nors į pirmuosius klounų vizitus medicinos personalas žiūrėjo skeptiškai ir atsargiai, labai greitai visi suprato, kokią naudą tai teikia, kiek daug džiaugsmo tai atneša visiems, kaip smarkiai sumažėjo streso lygmuo. Jau besibaigiant projektui, gydytojai bei seselės klausė: "o ką mes darysime toliau be jūsų?". Tapo aišku, kad šis klounų vizitavimas ligoninėje negali baigtis, o lankomų gydymo įstaigų skaičius nuolat augo, taip suteikiant sergantiems vaikams nuolatinę juoko ir šypsenų dozę!

… ir tai sparčiai augo!

Labai greitai vaikai tapo ne vienintele auditorija, kuri laukia gydytojų klounų ...

Prisijunkite prie mūsų kelionės LAIKU:

Tarptautinė gydytojų klounų organizacija "RED NOSES Clowndoctors International"

2013 metais organizacija "RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai" prisijungė prie tarptautinės bendruomenės. Tarptautinė organizacija "RED NOSES Clowndoctors International" vienija profesionalias gydytojų klounų organizacijas 10-tyje šalių. Organizacija kuria ir palaiko aukštus etikos ir meninės kokybės standartus visoms gydytojų klounų programoms. 

Nuo 2014 metų "RED NOSES Clowndoctors International" taip pat bendradarbiauja su tarptautinėmis pagalbos institucijomis ir siunčia specialiai pasiruošiusias klounų komandas į "Emergency Smile" misijas krizinėse zonose. Šiose misijose aktyviai dalyvauja ir "RAUDONOS NOSYS Gydytojai klounai" komanda. 

Daugiau informacijos: www.rednoses.org

abaton-monitoring